23/10/2008 Θέμα : «Καθυστέρηση εκτύπωσης Εθνικού Συνταγολογίου».

Προς Την Βουλή Των Ελλήνων

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Δια τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα : «Καθυστέρηση εκτύπωσης Εθνικού Συνταγολογίου».

 

Το Εθνικό Συνταγολόγιο (ΕΣ), έκδοση έτους 2007, δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ενώ σε λίγες εβδομάδες λήγει και το επόμενο έτος της προγραμματισμένης έκδοσης.

Η χρησιμότητα του Εθνικού Συνταγολογίου στην ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων είναι τόσο προφανής ώστε να μην χρειάζεται καμία παραπέρα ανάλυση του θέματος.                                                           Σε πολλές χώρες όπως η Βρετανία το εκεί συνταγολόγιο είναι απαραίτητο εφόδιο όχι μόνον του γιατρού αλλά και των νοσηλευτών, των σπουδαστών κλπ.

Εδώ σήμερα, στερούνται ενός ενημερωμένου συνταγολογίου όλοι. Οι συνέπειες αυτού στην ορθή χρήση και κατανάλωση φαρμάκων μπορεί να είναι σοβαρές.

Κατόπιν αυτού, Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε και Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε να ενημερώσετε το Σώμα για τους λόγους καθυστέρησης της εκτύπωσης και κυκλοφορίας και τον εκτιμώμενο χρόνο κυκλοφορίας της έκδοσης ΕΣ 2007.

 

Αθήνα, 23/10/08

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Posted on 23 Οκτωβρίου 2008, in Ερωτήσεις. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 23/10/2008 Θέμα : «Καθυστέρηση εκτύπωσης Εθνικού Συνταγολογίου»..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: